Despre Paraclis

Despre Paraclis

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului s-a construit odată cu deschiderea șantierului Catedralei Naționale a României, din necesitatea unui spaţiu liturgic și de consiliere duhovnicească, dar mai ales pentru a îndeplini, în paralel cu misiunea construirii Catedralei Naționale, și misiunea duhovnicească a înălțării rugăciunilor către Bunul Dumnezeu pentru ajutor în ceea ce, a devenit mai târziu o cerere cuprinsă în textul ecteniei mari: „Pentru ca să binecuvânteze lucrările ce se săvârşesc la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului întru Slava lui Dumnezeu şi spre ocrotirea poporului român şi cu bună sporire să fie aduse la bun sfârşit, cu harul şi cu lucrarea Preasfântului Duh, Domnului să ne rugăm”.

Astfel, în anul 2011, pe amplasamentul Catedralei Naționale, prin hotărârea și binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a fost construit Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, prin grija și stăruința Preasfințitului Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, alături de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ, împreună cu Arhim. Dionisie Constantin, Pr. Ioan Dragomir, Pr. Codruţ Marian Toader și alți preoți și diaconi.

În cadrul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului s-a format și una dintre cele mai active comunități, care desfășoară în mod constant activități sociale, campanii umanitare și de întrajutorare a oamenilor.

Fotografii Paraclisul Catedralei

Imagini de ansamblu


Foto credit: Catedrala-Nationala.ro


Foto credit: Catedrala-Nationala.ro


Foto credit: Catedrala-Nationala.ro